Ο νομός Μαγνησίας

Ο νομός Μαγνησίας βρίσκεται στην ανατολικότερη πλευρά της Θεσσαλίας και περιλαμβάνει την ομώνυμη χερσόνησο που καταλήγει στο ακρωτήριο Τρίκκερι ορίζοντας ετσι τον Παγασητικό Κόλπο. Τα σύνορά της εκτείνονται μέχρι τα νησιά των Βορείων Σποράδων (Σκιάθος, Σκόπελος Αλόνησσος κ.α.).

Μια απο τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας, η Μαγνησία με το Πήλιο, οφείλει την ονομασία της στους Μάγνητες, οι οποίοι με τον βασιλιά τους Μάγνη - γιό του Αίολου, θεού των ανέμων - κατοικούσαν την περιοχή στην αρχαιότητα. Οι επισκέπτες της πάντως, βρίσκοντας εδώ τόση ομορφιά, θεωρούν μια λιγότερο επιστημονική εξήγηση της ονομασίας πιο αρμόζουσα, μια που "μαγνητίζονται" απο την περιοχή.

Το φημισμένο Πήλιο με τα γραφικά χωριά του, ο Βόλος με το λιμάνι του που προσφέρει ατέλειωτες δυνατότητες στους σύγχρονους Αργοναύτες, οι μεγαλόπρεπες παραλίες, άλλες κρυμένες σ'απήνεμους όρμους, άλλες να χάνονται στην απεραντοσύνη του Αιγαίου, είναι μόνο λίγες απο τις ηδονές που κρύβονται σ'αυτή τη γωνιά της Ελλάδας.

Πεύκα, βελανιδιές, έλατα, ελιές, καστανιές, ατέλειωτα φυτά και βότανα - τα περισσότερα με θεραπευτικές ιδιότητες - σκεπάζουν τα βουνά της Μαγνησίας, προικίζοντάς την όχι μόνο με αξεπέραστη ομορφιά αλλά και με βιώσιμη υγεία.

Η θάλασσα που ευεργετικά περιβάλλει την περιοχή, της χαρίζει γλυκό κλίμα - ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.

 

 

Copyright 2009 by ARCHITRON International LLC                                                                                            Date : 21.01.2009